Domaća privreda pokazuje znakove oporavka

Srna
Foto: Vlada Republike Srpske

BANjALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas u Banjaluci sa predstavnicima Unije udruženja poslodavaca Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.

U okviru priprema budžeta Srpske za 2022. godinu, Višković i predstavnici ovog udruženja, sa predsjednikom Sašom Trivićem na čelu, razgovarali su o mogućnostima za što intenzivniju podrške Vlade domaćoj privredi, u kontekstu njenog oporavka od ekonomskih posljedica pandemije korona virusa.

Tokom sastanka, ocijenjeno je da domaća privreda pokazuje znakove oporavka, o čemu svjedoči značajan rast bruto društvenog proizvoda, ali i rast broja zaposlenih i povećanje prosječne plate zaposlenih u Srpskoj, navodi se u saopštenju.

Na sastanku su razmotrene planirane aktivnosti na izradi strategije zapošljavanja Republike Srpske za period od 2022. do 2026. godine.

Zaključeno je da treba nastaviti sa intenzivnom politikom poticanja direktnih ulaganja, a sa ciljem podizanja efikasnosti proizvodnje i broja zaposlenih, navodi se u saopštenju.

Istovremeno, razmotrena je realizacija Programa ekonomskih reformi za period 2021. – 2023. godina, kao i ovogodišnji akcioni plan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana