Dom zdravlja Kantona Sarajevo: Smijenjen Upravni odbor, očekuje se i smjena direktora Kulića

GS
Dom zdravlja Kantona Sarajevo: Smijenjen Upravni odbor, očekuje se i smjena direktora Kulića

Vlada Kantona Sarajevo jutros je na varednoj sjednici smijenila Upravni odbor Doma zdravlja Kantona Sarajevo te imenovala nove vršitelje dužnosti članova ovog tijela, nezvanično je potvrđeno za Radiosarajevo.ba u Vladi KS. 

Novi članovi Odbora su Abud Sarić, Milan Mandilović, Saša Mandić, Dinko Renić i Aida Kikić, koji bi, kako se očekuje, odmah danas trebali smijeniti direktora Doma zdravlja Mehmeda Kulića (NBL).

Na njegovo mjesto, na prijedlog BOSS-a, stranke koja je dio nove vladajuće većine u Sarajevu, trebao bi biti imenovan dr. Muhamed Ahmić, bivši direktor Psihijatrijske bolnice Jagomir.

Da će Kulić na prijedlog Ministarstva zdravstva KS bit će razriješen funkcije, a nakon što je zahtjev za njegovom smjenom javno uputio predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, govori se već nekoliko dana. 

Premijer KS Mario Nenadić kazao je ranije u razgovoru za Patriju da je sa  Kulićem obavljeno nekoliko razgovora i on je svjestan da će uslijediti njegova smjena. 

“I on je svjestan da se određene stvari trebaju unaprijediti i mi smo o tome razgovarali”, kazao je Nenadić koji nije mogao precizirati kada će Vlada KS razriješiti Kulića dužnosti.

Kritike na račun rada sarajevskih domova zdravlja kulminirale su nakon smrti pacijentice sa Ilidže oboljele od COVId-19 te smrti dr. Šefika Pašagića.

U Domu zdravlja KS za sada nemaju zvaničnu informaciju iz Vlade, a premijer Nenadić, zbog učešća na videokonferenciji nije bio u mogućnosti govoriti o ovoj odluci. Vlada KS, kako nam je rečeno, uskoro će se o ovome oglasiti saopštenjem za javnost. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana