Dom naroda: Odbijeni prijedlozi zahtjeva i zaključka bošnjačkih delegata

Srna
Dom naroda: Odbijeni prijedlozi zahtjeva i zaključka bošnjačkih delegata

SARAJEVO - Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH nije danas na hitnoj sjednici u Sarajevu prihvatio prijedloge zahtjeva i zaključka bošnjačkih delegata kako bi se obezbijedila novčana sredstva za opšte izbore u BiH 2. oktobra.

Podršku prijedlogu i zaključku bošnjačkih delegata uskratili su delegati iz SNSD-a i HDZ-a.

U zahtjevu se podsjeća da je Izbornim zakonom BiH propisano da sredstva za provođenje izbora treba da budu obezbijeđena budžetom BiH u roku od 15 dana od raspisivanja izbora, odnosno najkasnije 19. maja.

Prijedlogom zaključka, koji je u sklopu zahtjeva za održavanje hitne sjednice, predviđa se da Dom naroda naloži Savjetu ministara donošenje odluke o odobravanju i raspodjeli 12,5 miliona KM na ime rashoda Centralne izborne komisije /CIK/ BiH za održavanje ovogodišnjih opštih izbora.

U ime kluba delegata bošnjačkog naroda Amir Fazlić /SDA/ predložio je, takođe, zaključak prema kojem se ministru finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslavu Bevandi nalaže da sačini prijedlog odluke o dodjeli sredstava CIK-u u iznosu od 12,5 miliona KM, a da ovu odluku Savjet ministara donese u roku od 48 časova, što na kraju sjednice nije prihvaćeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana