Dodik: U slučaju Cikotića Tužilaštvo da radi svoj posao, pravosuđe mora da vrati povjerenje

GS
Dodik: U slučaju Cikotića Tužilaštvo da radi svoj posao, pravosuđe mora da vrati povjerenje

BANjALUKA- Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je, da u slučaju ministra bezbjednosti BiH Selme Cikotića, Tužilaštvo BiH treba da radi svoj posao.

- Tužilaštvo neka radi svoj posao. Očigledno je da tu ima mnogo nastojanja da nije bilo sve adekvatno rađeno - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, prenijela je Srna.

Tužilaštvo BiH uvažilo je žalbu logoraša iz Bugojna na obustavu istrage protiv Cikotića, osumnjičenog za ratni zločin protiv hrvatskog civilnog stanovništva na području ove opštine i donijeće novu odluku u ovom predmetu. Kako prenose mediji u FBiH ovakvom odlukom Tužilaštva ponovo će biti razmotren  status  Cikotića u optužnici u predmetu "Dževad Mlaćo i ostali".

Dodik je ukazao i da stanjem u pravosuđu vlada opšte nezadovoljstvo, ali da vjeruje da će uspjeti da vrate povjerenje društva.
- Ovo kako je do sada rađeno u pravosuđu, zaista nije valjalo - rekao je Dodik.

Povodom objavljivanja navodnih kompromitujućih snimaka predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milana Tegeltije da ima dosta takvih snimaka i da je javna scena potpuno zagađena.

- Sve je to stvar pravosuđa, tužilaštva i ostalih institucija i vjerujem da će uspjeti da vrate povjerenje koje su izgubili u javnosti - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je rekao da je apsolutno neprihvatljivo da visokopozicionirani ljudi koriste takve stvari i upražnjavaju takav vokabular.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana