Dodik: U SAD postoji pogrešna percepcija o Srbima, važno da Tramp to zna

Srna
Dodik: U SAD postoji pogrešna percepcija o Srbima, važno da Tramp to zna

BANjALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je važno da se direktno obraća američkom predsjedniku Donaldu Trampu i da ga obavijesti o nekim važnim pitanjima jer postoji pogrešna percepcija koju su nametnuli muslimani, posredstvom svojih udruženja u Americi, klevećući i satanizujući Srbe.

Dodik je naglasio da je važno da se obraća američkom predsjedniku da bi ga obavijestio o viđenjima važnih pitanja iz ugla Republike Srpske.

On ističe da posredstvom pisama koja je uputio Trampu u nekoliko navrata pokušava američkom predsjedniku ili njegovim najbližim saradnicima da približi viđenja i stavove Srpske.

Dodik kaže da je njegova podrška Trampu bazirana na činjenici što je predsjednik SAD u više navrata govorio da je njegova politika - politika nemiješanja u unutrašnja pitanja drugih zemalja.

“Amerika nije odustala od uplitanja, ali to je zbog tog što sam Tramp još nije uspio da nametne svoju politiku na unutrašnjem planu iz određenih razloga, između ostalog, i zbog žduboke državež”, rekao je Dodik za MIS televiziju.

Kada je riječ o predstojećima izborima u SAD, Dodik je naveo da ne želi da se miješa i sugeriše Srbima u Americi za koga da glasaju, ali da je jasno da bi Srbima i Srpskoj odgovarala pozicija u kojoj Tramp ostaje predsjednik.

Govoreći o pristupanju BiH inicijativi “mali-Šengen”, srpski član Predsjedništva rekao je da vjeruje da će BiH u narednih 30 do 60 dana postati dio te inicijative.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana