Dodik: Turkovićevoj i SDA MiP BiH služi kao paravan za sumnjive radnje

Srna
Dodik: Turkovićevoj i SDA MiP BiH služi kao paravan za sumnjive radnje

BANjALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da ministru inostranih poslova u Savjetu ministara Biseri Turković i SDA MIP služi kao paravan za obavljanje sumnjivih radnji koje narušavaju bezbjednost u BiH.


"Svi ovdje znaju ko je Turkovićeva i s kim mi danas moramo da radimo u BiH. Zbog nje niko ne priča o evropskom putu BiH, svi danas pričaju o Pakistancima koji ulaze kako hoće i nestaju u BiH, a da relevantne službe nemaju nikakvih podataka o tome", naveo je Dodik na "Tviteru".

On je podsjetio i na reagovanje Ambasade Irana.

"Da li je politika Turkovićeve da Iran odlučuje ko je i kako kvalifikovan da komentariše sudbinu BiH ili je tokom svoje posjete dogovorila podršku za stvaranje nove islamske republike BiH", rekao je Dodik.

Ambasada Irana u Sarajevu podržala je demarš ministra inistranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković zbog izraelskih stavova o reformi izbornog zakonodavstva u BiH.

Ambasada Irana objavila je na "Tviteru" da "cionistički režim aparthejda nije kvalifikovan da komentariše političku sudbinu BiH", nakon čega je izraelski ambasador u Zagrebu Ilan Mor oštro reagovao.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana