Dodik: Stabilna ekonomska situacija omogućila povećanja plata, penzija i drugih davanja

GS
Foto: Arhiva

BANjALUKA- Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da je stabilna ekonomska situacija u Republici Srpskoj omogućila povećanja plata i penzija i drugih davanja.

- Podržali smo socijalne mjere koje treba da pruže podršku realnom sektoru - istakao je Dodik.

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da se traži model da cijena hljeba ne ode visoko, da se stabilizuje do kraja godine na određenom niovu i pokuša održati snabdjevenost tržišta do nove žetve.

"Tražimo modealitet koji bi mogao da pokaže neki efekat. Republika Srpska ima više od četiri hiljade tona pšenice i mislimo putem nekog modaliteta uticati da bar oni koji su najviše opterećeni budu obezbijeđeni, a da svima jednako obezbijedimo određeni kvalitet i gramažu hljeba", rekao je Dodik na konferenciji za novinare poslije sastanka vladajuće koalicije u Banjaluci.

On je rekao da je od poljoprivrednika čuo da je dobro rodilo, da ide dobro i sa pšenicom i kukuruzom, voćem, povrćem.

Ako ne bude nekih klimatskih neprilika, suše, Dodik kaže da se može reći da Srpska ima dovoljno robe za prehranu stanovništva.

"Mi moramo da vodimo računa i budemo odgovorni, moramo da radimo i predlažemo mjere koje su sprovodive, daju efekte, a održive", istakao je Dodik.

On smatra da je to sasvim legitimno, da postoji inicijativa u tom pogledu, ali da ne zna zašto se opozicija u Srpskoj uznemirila.

"To je jedino pitanje koje je ozbiljno", rekao je Dodik

Dodik je rekao da je na sastanku vladajuće koalicije u Republici Srpskoj razgovarano o ekonomskoj i političkoj situaciji, kao i pripremama i koordinaciji za izbore.

Dodao je da je politička situacija stabilna, da je na sceni izborna kampanja, atmosfera je usmjerena ka tome, ali institucije funkcionišu bez vidljivih problema.

On je naveo da je potvrđena podrška zajedničkim kandidatima za inokosne funkcije.

Kada je riječ o stanju u BiH, Dodik je rekao da se BiH i dalje nalazi na nivou zamrznutog i nedefinisanog stanja.

Govoreći o situaciji u Ukrajini i rusko-ukrajinskim odnosima, Dodik je rekao da je i danas povrđeno da Republika Srpska i njeni predstavnici neće učestvovati u donošenju odluka o bilo kakvim sankcijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana