Dodik: Srpskoj u naredne četiri godine više niko neće moći ništa nametnuti

GS
Foto: Arhiva

BANjALUKA- Lider SNSD-a Milorad Dodik istakao je da će SNSD-ovi delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH nastupiti odlučno i konstruktivno i njihovim izborom Republici Srpskoj u naredne četiri godine više niko neće moći ništa nametnuti.

Dodik, koji je i predsjednik Republike Srpske, podsjetio je da je u protekloj sedmici Narodna skupština Srpske izabrala delegate u Dom naroda parlamenta BiH, te da je izabrano i Vijeće naroda, čime je, kako je naveo, obavljen važan posao i stvoreni uslovi za dalje formiranje Vlade Republike Srpske.

"Na sastanku mandatara Radovana Viškovića i delegacije SNSD-a razgovarano je o programu rada nove vlade. SNSD bi trebalo da ima 10 ministarstava u novoj vladi. Primarni zadatak nove vlade biće da angažuje sve snage da se očuva stabilnost i daju adekvatni odgovori na predstojeće ekonomske izazove", napisao je Dodik na "Instagramu".

Dodik je podsjetio da se protekle sedmice sastao sa evropskim komesarom Oliverom Varheljijem od koga je u otvorenom razgovoru dobio obećanje da će biti odblokirana sredstva EU Republici Srpskoj.

"To je veoma dobra vijest za nas. Time će biti omogućen nastavak izgradnje na koridoru `Pet ce` od Doboja do Vukosavlja", dodao je Dodik.

Protekle sedmice Dodik se sastao i sa ambasadorom Turske Sadikom Baburom Girginom i tom prilikom izrazio nadu da će konačno početi izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo.

Dodik je podsjetio da je protekle sedmice otvorena nova zgrada opštinske uprave u Kotor Varošu, čime su, kako je naveo, stvoreni mnogo bolji uslovi za rad zaposlenih, ali i pružanje usluga građanima.

"Radnu nedjelju završio sam podrškom našoj reprezentaciji u dvorani `Borik`, gdje je na veličanstven način priređeno praćenje Mundijala", dodao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana