Dodik: Srpska će uvijek reagovati na neustavno ponašanje Ustavnog suda BiH

Srna
Foto: V. Tripić

BANjALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će Republika Srpska uvijek reagovati na neustavno ponašanje Ustavnog suda BiH i da će donijeti novi zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti Srpske.

-Oni neka ga ukidaju. Koliko god oni puta ukinu, mi ćemo toliko puta donijeti zakon i na taj način djelovati - poručio je Dodik i naglasio da Ustavni sud BiH nije ustavni, nego inkvizicijski i kazneni sud koji pokušava da preuredi ustavni poredak u BiH.

On je novinarima u Banjaluci rekao da je važno da Republika Srpska ostane u sferi zakonodavne nadležnosti.

-BiH nema ništa sa imovinom i to im neće proći. To je zadnja tačka na kojoj će se voditi pitanje da li će BiH ostati ili neće. To je pitanje koje su dodirnuli vjerujući da će napraviti ambijent u kojem će to olako proći. Naravno da neće proći. Mislim da su se preigrali i ne mogu i neće upravljati našom imovinom - poručio je Dodik.

On je rekao da Kristijan Šmit nije imao pravo da interveniše po ovom pitanju, jer BiH nema visokog predstavnika.

-Visoki predstavnik ne postoji, on je lažan, nestvaran, spekulant, poslat ovdje da napravi nered, a ne red. Ako su htjeli da zabodu zadnji ekser u kovčeg BiH, to su uradili sa pričom o imovini - rekao je Dodik.

Vlada Republike Srpske saopštila je juče da će utvrditi i Narodnoj skupštini Srpske predložiti novi zakon o nepokretnoj imovini koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti Republike Srpske, nakon što je Ustavni sud BiH donio politički motivisanu i neustavnu odluku kojom je aktuelni zakon stavio van snage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana