Dodik: Srbija pokazala da brine o Srpskoj

GS
Dodik: Srbija pokazala da brine o Srpskoj

BANjALUKA - Srbija je pokazala da brine o Republici Srpskoj, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik za RTS.

Dodik je rekao da je pomoć u medicinskom materijalu, koju je Srbija juče poslala Republici Srpskoj, velika stvar za narod Srpske u borbi protiv virusa korona, ali i važna poruka za sve ljude u Republici Srpskoj.

- Ne radi se samo o materijalnim sredstvima koje ćemo dobiti, a koja su veoma važna, nego i o saznanju da Srbija brine o Republici Srpskoj - rekao je Dodik.

On je dodao da je u razgovoru sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem zaključio da "dok je Srbije biće i Republike Srpske", što, kako je naveo, želi da prenese svim ljudima i u Republici Srpskoj.

Ocijenio je da je ova pomoć "velika stvar" za Republiku Srpsku, imajući u vidu da, kako je naveo, na veoma otežan način može da obezbijedi bilo kakve materijale potrebne za borbu protiv virusa korona.

Dodik je istakao da je Srbija, koja je, kako je naveo, pod vođstvom Vučića pokazala sposobnost da obezbijedi medicinski materijal putem pomoći od Kine, a i da se na tržištu uspješno snabdije određenim količinama, našla za potrebno da pomogne Republici Srpskoj, i to uprkos situaciji u kojoj se našla zbog epidemije.

- Svim ljudima želim sve najbolje i vjerujem da ćemo kao narod iz ovoga izaći uspješno i zajedno i da ćemo prebroditi i ovu opasnost - rekao je Dodik.

Dodik je najavio da će u Srpskoj doći još dva do tri puta ovakva pomoć u kontinuitetu.

Dodik je rekao da će danas početi distribucija pomoći u bolnice u Banjaluci, Prijedoru, Doboju, Bijeljini, Brčko distriktu, Zvorniku i Foči, navodeći da će naredni kontingenti popunjavati medicinskom pomoći i druge bolnice.

- Pomoć će ići prvo tamo gđe je najpotrebnija, ali niko neće ostati bez novih respiratora- istakao je Dodik i podsjetio da je pomoć realizovana na osnovu dogovora koji je prije sedam dana imao sa Vučićem u Beogradu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana