Dodik: Srbi u FBiH uvijek će imati podršku institucija Srpske

Srna
Dodik: Srbi u FBiH uvijek će imati podršku institucija Srpske

RIBNIK - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Ribniku da je atmosfera za Srbe u FBiH u pogledu ostvarivanja njihovih prava veoma loša, zbog čega će, ma gdje god živjeli u tom entitetu, imati njegovu i podršku institucija Republike Srpske.

- Oni su ti koji najbolje svjedoče o tome koliko je važno imati Republiku Srpsku. Oni ne kriju da nama to kažu i zadovoljni su Srpskom jer da je nema, bili bi potpuno marginalizovani do svog biološkog nestanka - izjavio je Dodik novinarima.

Dodik, koji je lider SNSD-a, naglasio je da ova stranka i zbog zaštite prava Srba u FBiH izlazi na lokalne izbore u 25 federalnih opština, a sve da bi konsolidovala i okupila srpsku zajednicu u tom entitetu.

- Želimo da damo podršku našem narodu i to ćemo nastaviti da radimo, kao i da animiramo Srbiju da to čini kao što je činila u Drvaru, Mostaru i u drugim mjestima gdje žive naši ljudi. Dakle, tamošnje Srbe prvo moramo ohrabriti da se jasno deklarišu i da ističu svoje porijeklo - istakao je Dodik.

On je najavio da će Bošnjake ubuduće karakterisati kao muslimane sve dok lider SDA Bakir Izetbegović ne prestane govoriti "bosanski Srbi".

- Mi nismo nikavi "bosanski Srbi", mi smo Srbi - poručio je Dodik.

Ribniku novac za vrtić, vatrogasni dom i vodovod

Milorad Dodik izjavio je danas da će opštini Ribnik biti odobrena sredstva za opremanje vrtića, izgradnju vatrogasnog doma i završetak projekta vodosnabdijevanja na prostoru Manjače.

- Republika Srpska je u kontinuitetu ulagala novac u opštinu Ribnik i na taj način rješavala komunalne i probleme obrazovanja - rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa rukovodstvom ove opštine.

On je naglasio da je u Ribniku došlo do potpune stabilizacije političkih prilika i odnosa, što je omogućilo ovoj lokalnoj zajednici da se dodatno razvija i da ima dodatnu podršku republičkog nivoa vlasti.

- Najbolje je kada u opštini podstoji dobra i kompaktna ekipa koja planira i radi za dobro naroda. Pokazalo se da ovdje lokalna uporava to čini i vjerujem da će tako i nastaviti - rekao je Dodik.

On je najavio da će za nekoliko mjeseci ponovo posjetiti ovu opštinu kako bi planirali druge zajedničke projekte koji su od koristi narodu koji ovdje živi.

Načelnik opštine Ribnik Nebojša Karać rekao je novinarima da je upoznao Dodika o aktuelnim dešavanjima u ovoj lokalnoj zajednici, te o infrastrukturnim projektima čija realizacija je u toku.

- Sve to radimo kako bismo građanima omogućili bolje uslove života i rada. Planiramo da se u budućnosti bavimo turizmom, jer imamo velike potencijale, kao i poljoprivredom i šumarstvom - rekao je Karać.

Dogovor o rješavanju problema u Petrovu

Predsjednik SNSD-a najavio je i da će u narednih desetak dana posjetiti Petrovo i sa ljudima iz lokalne vlasti, koji su nedavno napustili SDS i prešli u stranku čiji je lider, dogovoriti rješavanje svih problema u toj lokalnoj zajednici.

Dodik je novinarima u Ribniku rekao da je SDS u Petrovu pokušao nešto da uradi preko svog lidera Mirka Šarovića i zajedničkih institucija, ali da ništa nisu uradili.

- Ostali su skrajnuti i procjena tih ljudi, koji su prešli u SNSD, jeste da nisu dobili ništa od SDS-a te da računaju da će dobiti podršku naše stranke. Dakle, biću uskoro u Petrovu i dogovorićemo da riješimo sve njihove probleme - poručio je Dodik.

On je naglasio da je opština Ribnik najbolji pokazatelj i jedan od primjera koliko je važno imati konsolidovanu političku strukturu koja zajednički radi sa institucijama Republike Srpske.

- Svuda gdje je takva atmosfera, ona je na dobrobit ljudi koji žive tu - rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana