Dodik: Srbi da budu jedinstveni oko pregovaranja

Srna
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da Srbi, gdje god živjeli, moraju da se okupe i budu jedinstveni oko pregovaranja.

Dodik je naglasio da se moraju sagledati posljedice koje su mogle da se čuju za Kosovo i Metohiju, koje bi mogle da promijene sveukupni položaj za Srbe.On je ponovio da je važno da se kaže: “Ako odbijamo, odbićemo zajedno, ako prihvatimo, moramo prihvatiti zajedno”.

Dodik je dodao da je to važno samo zato da Srbija i Srbi ponovo ne bi bili podijeljeni.

“Šta god da se uradi, moramo da uradimo zajedno. Ako se odbija francusko-njemački plan, onda to mora da odbije i vlast i opozicija, ali i društvo u cjelini. Takođe, ako ga prihvatamo, onda to treba svi da uradimo”, naveo je Dodik na “Instagram” profilu.

Dodik je podsjetio da je u protekloj sedmici Republika Srpska nizom aktivnosti odala počast žrtvama Holokausta.

“Na Palati Republike upriličena je video-projekcija, gdje je prikazan broj koji predstavlja 6.000.000 Jevreja koji su stradali u Holokaustu, čime smo se pridružili kampanji “WeRemember”, dodao je Dodik.

U četvrtak, 26. januara, Dodik je prisustvovao memorijalnoj akademiji, gdje je ponovio da su Srbi i Jevreji bratski narod po stradanju, te istakao značaj obilježavanja sjećanja na to stradanje kako bi bila spriječena revizija istorije.

“Ove sedmice sastao sam se i sa ambasadorom Francuske u BiH Kristin Tudik. Zajednički smo konstatovali da postoji mnogo oblasti u kojima Republika Srpska i Francuska mogu da sarađuju i izrazili opredjeljenje da u narednom periodu radimo na produbljivanju bilateralnih odnosa”, naveo je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana