Dodik: SNSD i SP ostaju u koaliciji

Srna
Dodik: SNSD i SP ostaju u koaliciji

BANjALUKA - Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da su SNSD i SP u koalicionioj saradnji više od 20 godina, te da će tako i ostati.

Nakon današnjeg sastanka rukovodstva SNSD-a i delegacije SP-a u Banjaluci, Dodik je naglasio da između ove dvije partije nema problema i otvorenih pitanja.

"Odnos SNSD i SP ostaje stabilan, sa uvažavanjem naše koalicione saradnje koja je u nekim trenucima bila odlučujuća za važna pitanja u Republici Srpskoj. Ne želimo da se odreknemo kvalitetnih partnera i u tom pogledu smo samo ojačali našu saradnju", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je naveo da je tokom sastanka bilo riječi o načinu na koji dvije stranke gledaju na određena pitanja na republičkom i nivou BiH, te o potrebi da se usaglase određene politike u vezi sa lokalnim izborima.

Osnovni dio sastanka, istakao je Dodik, odnosio se na to kako se pripremati za odgovore na pitanja u vezi sa posljedicama virusa korona, kakve politike na ekonomskom i socijalnom planu treba da se vode, te kakve politike su moguće sa obzirom na to da SP vodi resor boraca i rada.

"Kada je riječ o našim međusobnim odnosima, mi smo danas potvrdili ranije potpisan sporazum na Mrakovici. On ustaje u utvrđenim odnosima, proporcijama i politikama", poručio je Dodik.

On je podsjetio da je u okviru koalicione saradnje SP dobila 12 odsto pozicija na različitim nivoima, te da je na tom polju najveći broj pitanja završen i da ostaje da se riješe još neka pojedinačna mjesta.

Predsjednik SP-a Petar Đokić rekao je da je na sastanku razmatrano kako da SNSD i SP objedinjeni u saradnji, kreiraju najbolje politike koji će poboljšati kvalitet života građana Republike Srpske.

"To se prije svega odnosi na ekonomska i socijalna pitanja, na to kako da pomognemo građanima i privrednim društvima da prevaziđu posljedice pandemije virusa korona", naveo je Đokić.

On je dodao da su SNSD i SP u partnerstvu 24 godine, te da je to partnerstvo ugaoni kamen na kojem su nastajale i razvijale se sve politike Republike Srpske od tada do danas.

"To vrijeme je bilo obilježeno brojnim uspjesima, rezultatima, ali i ogromnim naporima koje smo činili da savladamo brojne prepreke i možemo biti ponosni na istoriju našeg odnosa", poručio je Đokić.

On je dodao da je karakteristika politike ove dvije stranke to što su posvećeni interesima građana i Republike Srpske.

"Usaglasili smo da nastavimo djelovati na zaštiti identiteta Republike Srpske djelovanjem kroz institucije BiH i na međunarodnom planu, gdje želimo da se ukupni odnosi grade na poštovanju izvornog Dejtonskog mirovnog sporazuma", dodao je Đokić.

Sastanku su prisustvovali funkcioneri SNSD-a Željka Cvijanović, Radovan Višković, Zoran Tegeltija, Luka Petrović, te funkcioneri SP-a Slobodan Protić, Dalibor Stević, Srđan Todorović i Živko Marjanac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana