Dodik se sastao sa premijerom Bjelorusije

Srna
Dodik se sastao sa premijerom Bjelorusije

Minsk - Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Minsku sa predsjednikom Vlade Bjelorusije Sergejom Rumasom o saradnji dvije zemlje.

Dodik i Rumas su ocijenili da je potrebno unaprijediti saradnju BiH i Bjelorusije, te da za to postoje sve pretpostavke.

Sagovornici su posebno naglasili potrebu ekonomske, privredne i kulturne saradnje, ukazavši na ogroman turistički potencijal i BiH i Bjelorusije gdje se otvaraju mogućnosti za uspješnu saradnju na obostranu korist.

Dodik je rekao da mu je velika čast što boravi u posjeti Bjelorusiji, te da je impresioniran glavnim gradom - Minskom, koji je kratko obišao po dolasku.

Sastanku su prisustvovali i savjetnici hrvatskog i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Damir Džanko i Slaven Kovačević.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji doputovao u trodnevnu posjetu Bjelorusiji, danas bi trebalo da se sastane i sa predsjednikom te države Aleksandrom Lukašenkom.

Dodik je ranije danas stigao na aerodrom u Minsku gdje je dočekan uz najviše državne počasti. Dočekali su ga potpredsjednik Vlade Bjelorusije Igor Lišenko, zamjenik ministra spoljnih poslova Andrej Vladimirovič i ambasador Bjelorusije za BiH sa sjedištem u Budimpešti Aleksandar Ponomarev.

Povodom dolaska Dodik postrojena je i počasna garda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana