Dodik se sastao sa Orbanom u Budimpešti

GS
Dodik se sastao sa Orbanom u Budimpešti

BUDIMPEŠTA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Budimpešti sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom u okviru dvodnevne posjete glavnom gradu te zemlje. Nakon sastanka u Karmelićanskom manastiru u Budimu, predviđen je i radni ručak Orbana i Dodika.

Sastanku prisustvuju i ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir i ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto, prenosi RTRS.

Predsjednik Srpske istakao je ranije da se raduje sedmom zvaničnom susretu s mađarskim premijerom koji je, kako je napomenuo, neprikosnoveni lider suverene mađarske politike, ali i pobornik racionalne i realne Evrope.

- Mi imamo uvijek o čemu da razgovaramo. Orban je jedan racionalan, važan i realan političar u Evropskoj unjiji. Sinonim je onoga što u Uniji reba da bude racionalno i realno. Mislim da na njegovoj politici Evropska unija ima neku šansu da preživi - istakao je Dodik.

Odnosi Srpske i Mađarske su, kaže, vrlo važni.

- Svaki dan imamo komunikaciju s Mađarskom, finaliziramo neke projekte u oblasti energetike, privrede i drugih oblasti industrije - naveo je predsjednik Srpske i dodao da su vrata otvorena za sve i da želi da vidi mađarske investitore.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana