Dodik: Sankcije Rusiji ne mogu biti prihvaćene

Srna
Foto: Kliks

SARAJEVO- Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je večeras da sankcije Rusiji ne mogu biti prihvaćene.


"Tačno se zna ko na koji način ovdje odlučuje. U tom nekom pogledu postoje spekulacije. Da li je BiH uvela ili nije, formalno pravno niko ne može dokazati da jeste", rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom.

On je naglasio da ono što je napravljeno ne pomaže BiH i da će je dodatno podijeliti.

Dodik je podsjetio i na vaninstitucionalne odluke pojedinih službi koje, kako je rekao, zabranjuju ulaske i izlaske u i iz BiH, a naveo je primjer zabrane ulaska u Bih profesoru Milošu Koviću.

"To nije dogovorena politika. To nije politika BiH, to je politika jedne političke strukture. Problem je što je urušen sistem međunarodnog odlučivanja", pojasnio je Dodik.

On je rekao da se Mišel zalaže za rad u institucijama BiH. "Institucije funkcionišu na način kako je predviđeno u odlukama Narodne skupštine Republike Srpske", rekao je Dodik.

Na pitanje da li podržava ideju predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da Švedska i Finska ne mogu ući u NATO dok se ne riješi pitanje Izbornog zakona u BiH, Dodik je ocijenio da je ispravna politika Milanovića koji smatra da je pitanje izborne reforme ovdje biti ili ne biti za Hrvate i da to apsolutno može da razumije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana