Dodik: Rezolucija je podrška Srbiji

Srna
Dodik: Rezolucija je podrška Srbiji

TREBINjE - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Trebinju da je Kosovo i Metohija sastavni dio teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i vlasništvo svih Srba gdje god da oni žive i da je Rezolucija o zaštiti Srba na Kosovu i Metohiji samo dio podrške Srbiji da brani pravo na opstanak srpskog naroda.

-Naš narod na Kosovu i Metohiji treba da tu opstane i ostane i da se bori za svoja prava i slobodu. Mi dobro znamo i razumijemo kako to izgleda i Republika Srpska i dan danas prolazi kroz sve to na sličan način - naglasio je Dodik.

Dodik je rekao da je odluka o Rezoluciji o zaštiti Srba na Kosovu i Metohiji i o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije neophodna i da je to samo mali dio onoga što je potrebno učiniti kao znak podrške Srbiji i srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

-Svi to doživljavamo kao svoje i zato imamo pravo da se odnosimo prema tom pitanju, u pogledu Kosova kao cjeline - rekao je Dodik u Trebinju gdje je položen kamen temeljac za izgradnju nove bolnice.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je juče Rezoluciju o zaštiti Srba na Kosovu i Metohiji i o teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije, kojom se osuđuje konstantno kršenje ljudskih prava Srba na Kosmetu.

U Rezoluciji se podržavaju napori Srbije u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta koji je zagarantovan međunarodnim pravom i Rezolucijom Savjeta bezbjednosti UN 1244, usvojenom 10. juna 1999. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana