Dodik: Ne želimo da rješavamo iznova pitanja koje su riješena Dejtonom

GS
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA - Reagovaćemo adekvatno na bilo kakve mjere protiv Republike Srpske, izjavio je predsjednik Srpske Milorad Dodik nakon sastanka vladajuće koalcijie u Banjaluci.

Dodik je naglasio da je pitanje imovine Srpske regulisano Ustavom i da se o tome ne može razgovarati.

- Ne želimo da rješavamo iznova pitanja koje su riješena Dejtonskim mirovnim sporazumom - poručio je Dodik.

Saglasni su, rekao je Dodik, da se o imovini ne može razgovarati.

- Naše je pitanje kako vratiti ono što je oduzeto Srpskoj - rekao je Dodik. 

Kada je riječ o Nacrtu izmjena i dopuna Krivičnog zakonika Dodik je pozvao sve zainteresovane da učestvuju u javnoj raspravi.

- Treba iskoristiti 60 dana javne rasprave kako bi se pokazalo da je Srpska demokratsko društvo - dodao je Dodik.

On je ponovio da je Srska ekonomski stabilna.

Naglasio je da vladajuća koalicija redovno održava sastanke i razmatra važna politička pitanja.

Lider NPS-a Darko Banjac rekao da su razlog sastanka vladajuće koalicije aktivnosti koje su pokrenule Vlada i Narodna skupština Srpske.

Lider Socijalističke partije Petar Đokić istakao je da ima zemalja koje ne razumiju i ne žele da podržavaju našu politiku, „li mi prosto moramo da radimo u okviru politike za koju se opredijelio naš narod na izborima i za šta nam je dao podršku".

Zamjenik predsjednika DEMOS-a Spomenka Stevanović istakla je nakon sastanka predstavnika vladajuće koalicije u Banjaluci da je razgovarano o novim projektima u Republici Srpskoj, zapošljavanju, rastu plata i penzija.

Stevanovićeva je istakla da je na sastanku analizirano stanje u Republici Srpskoj i BiH u odnosu na globalnu političko-ekonomsku krizu, ali i još jednom ponovljen stav predstavnika Srpske kada je riječ o imovini.

-Za nas je to tema koja nije upitna, a regulisana je Dejtonskim sporazumom kao imovina Republike Sprske, iako imamo pokušaje iz

FBiH i dijela međunarodne zajednice da se uruši ustavno-pravni poredak na štetu Republike Srpske - zaključila je Stevanović.

Ona je ukazala na to da vršiti vlast u komplikovanim vremenima nije lako i da je najlakše je kritikovati.

-Opozicija je uvijek dobra za vlast kada je konstruktivna i kada daje dobre ideje. U ovoj situaciji mnogo je lakše pričati i nikada ne napraviti grešku. Bitno je da ova koalicija ostaje opredijeljena za jačanje institucija Republike Srpske i bolji život njenih građana - rekla je Stevanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana