Dodik: Postignut koalicioni sporazum sa Mićićem

NN, Agencije
Dodik: Postignut koalicioni sporazum sa Mićićem

BANjALUKA – Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je postignut sporazum sa Mićom Mićićem (SDS), aktuelnim gradonačelnikom Bijeljine.

Dodik je na konferenciji za medije, nakon sjednice proširenog Izvršnog komiteta stranke, pokazao koalicioni sporazum za koji kaže da je potpisao Mićić, a prema kojem će Mićić biti kandidat za gradonačelnika Bijeljine ispred koalicije koju će podržati i SNSD.

Izvršni komitet je prihvatio prijedlog sporazuma o saradnji sa organizacijom koju predstavlja gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i zadužio potpredsjednika stranke Radovana Viškovića da potpiše sporazum, te obezbijedi operativnu razradu te saradnje.

- Zatražili smo da kroz anekse tog sporazuma bude obezbijeđena operativna razrada saradnje kojoj se radujemo jer vjerujemo da će Bijeljina biti dodatno stabilizovana kroz konekciju sa republičkim institucijama. SNSD pokazuje privrženost jedinstvenom djelovanju na prostoru Republike Srpske sa svim političkim faktorima koji žele tu saradnju - rekao je Dodik.

Prije sedam dana Izvršni komitet SNSD-a zadužio je  Viškovića da, zajedno sa rukovodstvom Gradskog odbora SNSD-a u Bijeljini, finalizuje razgovore sa Mićićem u vezi sa zajedničkim djelovanjem u narednom periodu.

Gradonačelnik Bijeljine i potpredsjednik SDS-a Mićo Mićić oglasio se u četvrtak rekavši da "razgovaraju sa svima kojima je u cilju razvoj Semberije" i kako je "njihov jedini politički izbor SDS".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana