Dodik: Nekima bilo potrebno da pokažu da skupština nije jedinstvena

Srna
Dodik: Nekima bilo potrebno da pokažu da skupština nije jedinstvena

BANjALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je Republika Srpske danas trebalo da pokaže svoj digniitet na pravi način, ali da je nekima bilo potrebno da se pokaže da Narodna skupština nije jedinstvena.

Govoreći o napuštanju posebne sjednice poslanika SDS-a i PDP-a, Dodik je naveo da je njima rečeno da nađu načina da ne budu dio većine oko pitanja povrede vitalnog interesa Republike Srpske.

"Onda će biti da Narodna skupština nije podržala srpskog člana Predsjedništva BiH, da smo postali slabi i nemoćni. Oni su ovo namjerno uradili i nesumljivo nisu mogli da pretrpe ono što sami govore o sebi", rekao je Dodik na posebnoj sjednici.

Dodik je naveo da koliko bili različiti i posvađani, kada dođu ovakve tačke dnevnog reda, svi poslanici moraju ostati dosljedni, jer je to miniumum nacionalnog interesa.

Premijer Radovan Višković istakao je da su u Narodnoj skupštini danas trebalo da sjede svi, jer je u pitanju Republika Srpska, a ne vlast i opozcija.

"Ovdje je napravljen performas da ovaj vitalni interes ne dobije potrebnu podršku. Građani savršeno vide i razumiju i svačija djela izaće na vidjelo i pokazaće se ko je za Republiku Srpsku a ko nije", istakao je Višković na posebnoj sjednici Narodne skupštine.

PDP da odgovori na optužbe o kriminalu i korupciji u ovoj partiji

Dodik je rekao danas da je po tvrdnjama nekadašnjeg visokog funkcionera PDP-a Slavka Vučurevića ova patrija ogrezla u kriminalu i korupciji i da mora da odgovori na ove ozbiljne optužbe.

"PDP je dio međunarodne finansijske mafije, kako to kaže Vučurević", rekao je Dodik novinarima u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Dodik je rekao da PDP mora da odgovori na ozbiljne prigovore o kriminalu i korupciji u toj partiji koje je Vučurević.

"PDP mora da odgovori ko je kupio stan u Londonu, koji je najfrekventnije tržište nekretnina na svijetu, gdje kvadrat košta 105.000 funti i gdje nema stana jefitinijeg od oko 1,5 miliona funti", kaže Dodik.

On je naveo da PDP pokušava da predstavi da drugi ljudi prave neke probleme.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je novinarima da je Vučurević u izjavi o navodnom kriminalu i korupciji u PDP-u, a koju je danas u parlamentu Republike Srpske pročitao srpski član Predsjedništva BiH, iznio brutalne laži i neistine koje će biti dokazane na sudu tužbom za klevetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana