Dodik: Izbori u Srebrenici ne mogu biti poništeni

Srna
Dodik: Izbori u Srebrenici ne mogu biti poništeni

BANjALUKA- Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da nema prigovora na osnovu kojih bi mogli biti poništeni lokalni izbori u Srebrenici.

Dodik je dodao da je priča o poništavanju lokalnih izbora u Srebrenici može da bude u sferi spekulacija te da je Centralna izborna komisija (CIK) od početka spekulativna.

"Svaka vrsta intervencije u taj izborni segment govori o tome da je to namjera i da je politički motivisano. Kao i u Doboju, gdje ćemo očigledno, ukoliko se potegne sa tim rješenjima, imati situaciju koja će ukazati da je to politički motivisano, odnosno da dvoje predstavnika političkih partija iz Srpske podržavaju takva rješenja", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.

Na pitanje novinara kako komentariše informacije da je član CIK-a Suad Arnautović podnio zahtjev da se ponište izbori u Srebrenici te da će dvoje Srba iz CIK-a prihvatiti tu ponudu, ako se ponište izbori u Doboju, Dodik je rekao da su to truli kompromisi i da to ne treba raditi, te da nije dozvoljeno, ni prihvatljivo.

Dodik kaže da treba proglasiti rezultate izbore u Doboju i Srebrenici i završiti brojanje glasova u odsustvu, kako bi do predviđenog roka bila konstituisana lokalna struktura i da se ide dalje.

"Apsolutno je neprihvatljivo ponašanje i spekulacije te vrste", naglasio je Dodik.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana