Dodik: Iduće sedmice odgovor SDS-a

Srna
Dodik: Iduće sedmice odgovor SDS-a

Banjaluka - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da će SDS početkom iduće sedmice dati jasan odgovor o učešću u Savjetu ministara BiH. "SDS u Republici Srpskoj preferira opoziciono djelovanje, ali je iskazana spremnost da se radi na zajedničkim pitanjima od interesa za Republiku Srpsku na nivou BiH", rekao je Dodik danas novinarima u Banjaluci nakon sastanka delegacija SNSD-a i SDS-a o učešću SDS-a u Savjetu ministara BiH.

Dodik je rekao da je na sastanku bilo riječi o Izbornom zakonu BiH, o PDV-u i o Ustavu BiH.

"Potvrđen je ranije donesen stav SNSD-a, SDS-a, PDP-a i svih drugih političkih stranaka da su ustavne promjene moguće samo kao odgovor kojim bi bila sprovedena sudska odluka u predmetu žSejdić-Finciž. Rehabilitovali smo naš stav da se Republika Srpska ne odriče neposrednog izbora člana Predsjedništva BiH i da se bira jedan iz Republike Srpske", istakao je Dodik.

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica rekao je novinarima da će organi SDS-a iduće sedmice dati konačan odgovor o učešću ove stranke u Savjetu ministara BiH.

Govedarica je potvrdio da mu je Dodik ponudio jedno ministarsko mjesto u Savjetu ministara BiH, ali da on ne želi da se bavi personalnim rješenjima, već će o tome odluku donijeti organi SDS-a.

"SDS želi da bude partner sa SNSD-om, ali na ravnopravnoj osnovi, ne ulazeći u to da li ćemo biti sastavni dio vlasti ili ne. O svemu tome će se organi SDS-a vrlo brzo izjasniti i donijeti konačan stav", istakao je Govedarica.

On je rekao da je važno da nisu u pitanju politički trikovi, već da je riječ o srpskom jedinstvu, jer ako ga nema onda se ulazi u domen jednoumlja koje nije potrebno nijednoj političkoj organizaciji u Republici Srpskoj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana