Dodik: Godinama se zalažem za reformu pravosuđa BiH

Srna
Dodik: Godinama se zalažem za reformu pravosuđa BiH

BANjALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras da se godinama zalaže za reformu pravosuđa u BiH i da nije prvi put pokrenuto pitanje Ustavng suda BiH.

“I ranije smo o ovome razgovarali sa HDZ-om BiH i pokušali sa drugima u BiH da rješavamo ovo pitanje”, rekao je Dodik na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

On je istakao da su poslanici SDS-a i PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH danas postupili izdajnički u uslovima kada lideri SDA Bakir Izetbegović, SBB Fahrudin Radončić i DF Željko Komšić drže lekciju srpskom narodu.

Dodik kaže da opozicija, ukoliko ima hrabrosti, treba potpisati inicijativu da bude povučena saglasnost Srpske za formiranje Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH.

“Ja sam za ovo, a hoćete li vi glasati? Odluka za koju ste danas glasali u parlamentu BiH je štetna zato što je oslabljena Srpska u pregovaračkoj poziciji. Vi ne shvatate bazične stvari”, poručio je Dodik opoziciji.

On je ponovio da iza sebe ostavlja mnoge značajne projekte u Republici Srpskoj i da će u narednom periodu još mnogi biti realizovani.

Dodik je naveo da su izgrađene bolnice u Srpskoj /Bijeljina, Istočno Sarajevo, Nevesinje/, značajne putne komunikacije /Čemerno, auto-putevi/, zgrade Vlade i Radio-televizije Republike Srpske, revitalizovana Jahorina i ostali značajni projekti, te upitao opoziciju šta je uradila kada je bila vlast.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana