Dodik: Erdoganova čvrsta podrška Dejtonskom sporazumu ključna za nastavak dobre saradnje

Srna
Dodik: Erdoganova čvrsta podrška Dejtonskom sporazumu ključna za nastavak dobre saradnje

ANKARA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je čvrsta podrška predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Dejtonskom mirovnom sporazumu ključna za nastavak dobre saradnje koju su imali i do sada.

"Predsjedniku Erdoganu čestitao sam preuzimanje dužnosti. Njegova čvrsta podrška Dejtonskom mirovnom sporazumu ključna je za nastavak dobre saradnje koju smo imali i do sada", napisao je Dodik na "Tviteru".

Predsjednik Republike Srpske danas je sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović prisustvovao inauguraciji predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana u predsjedničkoj palati u Ankari.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik se zahvalio turskom predsjedniku Redžepu Tajipu Erdoganu za poziv na inauguraciju, čestitao mu na velikoj izbornoj pobjedi i naglasio da srpskoj strani odgovara njegov pristup o dogovoru u BiH bez nametanja rješenja sa strane.
"Erdoganovo stalno ukazivanje da se mora postići dogovor unutar BiH, ne očekujući neka rješenja sa strane, jeste nešto što nama daje okvir za te moguće razgovore", rekao je Dodik novinarima u Ankari.

Dodik je ukazao da je još dok je bio na funkciji u Predsjedništvu BiH imao kontakte sa Erdoganom, koji je, kako je rekao, ozbiljan predsjednik.

"Nama apsolutno odgovara njegov pristup u vezi sa tim da se u BiH uvažavaju svi partneri", rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana