Dodik: Banjaluka će uvijek podržavati Vučića, a ne Izetbegovića

Agencije
Dodik: Banjaluka će uvijek podržavati Vučića, a ne Izetbegovića

BANjALUKA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jasno je već nekoliko puta pokazao da želi da sačuva mir kako u Srbiji, tako i Srpskoj, a i u regonu - rekao je Dodik.

Izvještaj o stanju u BiH, kaže Dodik, imao je odmjeren stav kojim se želi sačuvati stabilnost.

- Veoma je jasno iskazano Vučićevo opredjeljenje da se djeluje u funkciji sistema, ali je očito da zvanično Sarajevo želi da vodi "sećijsku politiku" i sve dobro opstruiše - naveo je Dodik.

Naglasio je da političko Sarajevo na čelu sa Bakirom Izetbegovićem pokušava da drži predavanje šta treba da radi predsjednik Srbije.

- Izetbegović pokušava da se politika vodi u BiH po mjerilima "Islamske deklaracije". Bošnjacima najviše odgovara nestabilna Srbija i nejak predsjednik. Treba reći i da svojatanje Banjaluke kao šeher-grada nije primjereno. Banjaluka više pripada Vučiću nego Izetbegoviću - rekao je on, ističući da Izetbegoviću to ipak neće poći za rukom.

Dodao je da u Republici Srpskoj nema niti jedan plan za secesiju.

- Republika Srpska ima legitiman cilj da preferira izvorni Dejton i nadležnosti. Mnogi smatraju da je BiH već propala zemlja, a u Sarajevu nisu srećni zbog toga. Ja nikada nisam pozivao na oružje kao što je to radio Izetbegović. Oni brane "Islamsku deklaraciju" i islamsko uređenje, ali neće doživjeti da se BiH dodatno militarizuje - izjavio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana