Dodik: Ako iko narušava Dejton onda su to zemlje Kvinte

Srna
Dodik: Ako iko narušava Dejton onda su to zemlje Kvinte

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da, ako iko narušava Dejtonski mirovni sporazum i ako je iko BiH kreirao kao neuspješnu, onda su to članice Savjeta za sprovođenje mira /PIK/, zemlje Kvinte predvođene SAD i Velikom Britanijom, i to pokazuje svu njihovu licemjernu politiku.

Dodik je istakao da već dugo ne čita saopštenja PIK-a, ali je na sugestiju saradnika odlučio da ga komentariše.

"Što se tiče slobode medija, ona je ovdje potpuna, ali i zloupotrijebljena od pojedinih medija poput BNTV, koju oni podržavaju", naglasio je Dodik na "Tviteru".

On je naveo da će Republika Srpska zakonski regulisati širenje lažnih vijesti i govora mržnje i ti zakoni će biti potpuno usklađeni s evropskom regulativom.

U kominikeu nakon dvodnevne sjednice Upravni odbor Savjeta za sprovođenje mira "osudio je svaki oblik secesionističke retorike i djelovanja", te pozvao vladajuću koaliciju u Republici Srpskoj da "prestane sa svim aktivnostima kojima se krši Opšti okvirni sporazum za mir, uključujući Ustav BiH, ili kojima se ugrožavaju državne nadležnosti ili suverenitet i teritorijalni integritet BiH".  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana