Dobojsko arhijerejsko namjesništvo:Služeni molebani za spas srpskih svetinja u Crnoj Gori

Srna
Dobojsko arhijerejsko namjesništvo:Služeni molebani za spas srpskih svetinja u Crnoj Gori

DOBOJ - U svim hramovima u Dobojskom arhijerejskom namjesništvu služeni su molebani za spas pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori te je istaknuto da će srpski narod molitvama, dostojanstveno i ponosno prevazići sve nedaće i iskušenja.

Paroh hrama Svetih apostola Petra i Pavla u Doboju Rastko Maksimović rekao je da Srpska pravoslavna crkva (SPC) vijekovima uspješno odolijeva svim nepravdama, zlu i nedaćama te da današnji moleban predstavlja čin podrške i zajedništva pred iskušenjem u kojom se nalaze srpski narod i pravoslavne svetinje u Crnoj Gori.

- Kada dođe najavljivani Strašni sud svakome će njegova savjest biti tužilac - rekao je paroh Maksimović i pozvao da se odgovorna lica Crne Gore urazume kroz molitve.

Zakonom o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori predviđa se da država postaje vlasnik svih vjerskih objekata koji su izgrađeni do decembra 1918. godine ako se ne utvrdi da je neka od vjerskih zajednica stvarni vlasnik.

Usvajanje tog zakona u Skupštini Crne Gore naišlo je na otpor vjernika SPC u Crnoj Gori zbog čega su organizovani masovni protesti širom zemlje, kao i u pojedinim gradovima u Republici Srpskoj i Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana