Dobojski policajac nasrnuo na kolege, uhapšen zbog nasilničkog ponašanja sa još šest ljudi

Srna
Dobojski policajac nasrnuo na kolege, uhapšen zbog nasilničkog ponašanja sa još šest ljudi

DOBOJ - Na području Doboja uhapšeno je sedam lica zbog nasilničkog ponašanja, a među njima i jedan policijski službenik.

Iz Policijske uprave Doboj saopšteno je da su juče uhapšeni D.B, A.K, P.A, B.Ž, T.M, M.M. i I.A, svi iz Doboja, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje, a za P.A. i I.A. se sumnja da su izvršili krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene radnje.

Policijskoj stanici Doboj jedan juče je prijavljeno da se u blizini jednog ugostiteljskog objekta čuje galama, nakon čega su na lice mjesta upućene sve raspoložive patrole.

Osumnjičena lica su oko 1.15 časova u Ulici cara Dušana u Doboju namjeravala da se fizički obračunaju u čemu su ih spriječili pripadnici dobojske Policijske uprave, nakon čega su I.A. i P.A. fizički nasrnuli na policijskog službenika.

Testiranjem u policijskim prostorijama, kod jednog lica utvrđeno je prisustvo opojnih droga u organizmu, a kod nekoliko njih i prisustvo alkohola.

A.K. je prilikom testiranja u službenim prostorijama bilo pozitivan na prisustvo opojnih droga u organizmu, kao i M.M. kod kog je utvrđen i 0,91 promil alkohola u organizmu. Kod P.A. je utvrđeno 0,76 promila alkohola u organizmu, a kod T.M. 1,08 promila.  B.Ž, kod koga je utvrđeno 0,76 promila alkohola, odbio je da se podrvgne testiranju na opojne droge.

Policijski službenik Policijske uprave Doboj I.A. suspendovan je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske te je Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a upućen zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka.

Dalje mjere i radnje se preduzimaju u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, dodaje se u saopštenju.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana