Đokić: Srbi gotovo četvrt vijeka trpe posljedice NATO zločina

GS
Foto: GS

BANjALUKA - Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić izjavio je da Srbi i dalje osjećaju nesagledive posljedice zločina koji su prije 24 godine NATO snage počinile na teritoriji SR Jugoslavije.

On je naveo da je današnji datum jedan od najtužnijih u novijoj srpskoj istoriji, jer su se tada prije 24 godine na Saveznu Republiku Jugoslaviju, nevini narod i infrastrukturu zemlje sručile bezumne količine teškog naoružanja.

"Opravdanja za bombardovanje cijele zemlje, ubistva hiljada civila, napada na bolnice, stambene zgrade, televizije, mostove, nije bilo tada, a nema ga ni sada", rekao je Đokić, koji je i ministar energetike i rudarstva Srpske.

On je naveo da je operacija "Račak" na Kosovu i Metohiji bila manipualacija bez presedana koja je osmišljena i ostvarena pod međunarodnim uticajem i iskorišćena kao povod za nelegalan napad NATO snaga na SR Jugoslaviju sa teškom posljedicom, a to je direktno ubistvo 2.500 ljudi, saopšteno je iz Socijalističke partije.

Danas se navršavaju 24 godine od početka agresije NATO-a na SR Jugoslaviju u kojoj je tokom 78 dana bombardovanja ubijeno 2.500 ljudi, među kojima najmanje 79 djece, dok je upotreba zabranjene municije sa osiromašenim uranijumom izazvala teške posljedice po zdravlje stanovništva, a cijela zemlja pretrpjela strašna razaranja.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana