Đokić: Snaga Srpske u jedinstvenom odgovoru

Srna
Đokić: Snaga Srpske u jedinstvenom odgovoru

BANjALUKA - Predsjednik SP-a Petar Đokić rekao je u Narodnoj skupštini Republike Srpske da republički odgovor na posljednju spornu odluku Ustavnog suda BiH u vezi sa poljoprivrednim zemljištem Srpske treba biti jedinstven, te da je u tome snaga Republike.

On je rekao da i u budućnosti srpski faktor u BiH treba djelovati zajedno, te u interesu Srpske koju je stvorio.

"Moramo biti jači i snažniji. Jedna stranka i narod ne smiju imati monopol nad državom i tu mislim na SDA. Poručujem im da je to zabluda, te da je to neprimjereno i sada i u budućnosti", rekao je Đokić na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske o informaciji u vezi sa antidejtonskim djelovanjem Ustavnog suda BiH, koja se održava na prijedlog predsjednika Republike Srpske.

On je ocijenio štetnim brojne odluke Ustavnog suda i visokih predstavnika, jer one nisu uvažavale ravnopravnost naroda u BiH.

"Upozoravali smo više puta na to, ali sada smo morali reći dosta i ne može. Ustavni sud BiH preuzeo je ulogu ustavotvorca i zakonodavca, što je nedopustivo. On ne može biti sredstvo SDA. Mi želimo živjeti u BiH u kojoj će Srpska i Srbi biti prihvaćeni kao trajna, a ne privremena kategorija. A sud treba da radi po pravu i u skladu sa Dejtonskim sporazumom", rekao je Đokić.

Ustavni sud BiH ranije je donio odluku kojom se knjiženje ili upisivanje svojine nad poljoprivrednim zemljištem na Republiku Srpsku zabranjuje i proglašava neustavnim, te kojom se pomenuto zemljište Srpske proglašava državnom imovinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana