Đokić: Podrška srpskom jedinstvu i institucijama u Beogradu

GS
Đokić: Podrška srpskom jedinstvu i institucijama u Beogradu

BANjALUKA - Socijalistička partija sa predsjednikom Petrom Đokićem na čelu u potpunosti podržava institucije Srbije koje predvodi predsjednik Aleksandar Vučić kada je u pitanju očuvanje vitalnog i nacionalnog interesa i teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

Sve što se prethodnih dana dešavalo, kada su u pitanju diplomatski istupi Zapada, ukazuje na to da je Srbija, kako smatra Đokić, izložena velikom pritisku kako bi se došlo do konačnog rješenja u višedecenijskom sporu između srpskih i privremenih kosovskih institucija.

-Pred predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i srpskom Vladom, posebno pred ministarstvom spoljnih poslova koje predvodi Ivica Dačić je prelomni trenutak da ostanu dosledni u borbi za očuvanje južne srpske pokrajine, a da istovremeno pokažu sposobnost i spremnost da istraju na evropskom putu. Beograd u tom pogledu ima punu podršku Socijalističke partije i Republike Srpske - kaže Đokić.

Osnivanje Zajednice srpskih opština bi, kako zaključuje prvi socijalista Srpske, bilo jedini garant bezbjednosti srpskog naroda na Kosmetu.

Privremena vlast u Prištini deset godina odbija da implementira ono što je potpisala, a to je osnivanje Zajednice srpskih opština.

Srbija je svih ovih godina radila sve što je bilo u njenoj moći da zaštiti svoj narod i očuva svoju teritoriju. Sada je vrijeme za jedinstvo i strpljenje kako bi se došlo do najbezbolnijeg rješenja, prenosi RTV.

-Vučić, Dačić i ostale institucije imaju kapacitet da to i ostvare i vjerujem da će iz onog što im slijedi da izvuku maksimum, za dobrobit srpskog naroda - ističe Đokić.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana