Đokić: Podrška Srbima u Njemačkoj da investiraju U Srpsku

Srna
Đokić: Podrška Srbima u Njemačkoj da investiraju U Srpsku

ŠTUTGART - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da će vlast u Republici Srpskoj nastaviti da pomaže i ohrabruje ljude koji žive u Njemačkoj da investiraju u Srpsku.

Đokić je rekao da su aktivnosti građana Republike Srpske koji borave u Njemačkoj svake godine sve vidljivije i da je evidentan konstantan rast kompanija i preduzeća.

On je naveo da su vidljive kulturne, sportske i privredne aktivnosti.

-Cilj je i da razmijenimo iskustva i utiske o onome što je karakteristika života i u Njemačkoj i u Republici Srpsko - rekao je Đokić u Štutgartu uoči sutrašnjeg obilježavanja Dana Republike Srpske.

On je istakao da sa velikim zadovoljstvom dolazi na obilježavanje Dana Republike Srpske u Njemačkoj u Štutgartu.

-Uvijek je to prilika da dođemo do nekih novih spoznaja o onome kako rade, kako žive naši građani koji su sa područja Republike Srpske, a žive i rade na području Njemačke - rekao je Đokić i dodao da je zadovoljstvo biti među svojim ljudima koji su privrženi ideji Republike Srpske i koji u svojim granicama učestvuju i u političkom životu Srpske i pružaju podršku njenom demokratskom razvoju.

On je zahvalio šefu Predstavništva Republike Srpske u Njemačkoj Mići Ćetkoviću na organizaciji proslave Dana Republike Srpske.

-To je prilika da se ljudi sretnu, druže, razmjene iskustva i porazgovaraju o onome što je njima značajno - rekao je Đokić.

Ćetković je naveo da je večeras održan sastanak sa delegacijom iz Republike Srpske u kojoj su predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Srebrenka Golić, ministar energetike i rudarstva Srpske Petar Đokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatan Klokić, poslanik u Narodnoj skupštini Srpske Srđan Todorović.

-Osim njih prisutni su bili predstavnici raznih asocijacija, saveza, klubova, privrednici i predstavnici javnog života ove pokrajine - rekao je Ćetković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana