Đokić: Donesena odluka o koalicionom djelovanju

Srna
Foto: Srna

TESLIĆ- Glavni odbor Socijalističke partije donio je danas odluku o koalicionom djelovanju sa drugim partijama, prvenstveno sa SNSD-om, DEMOS-om, Ujedinjenom Srpskom i NPS-om, izjavio je predsjednik SP-a Petar Đokić.

Đokić je rekao da je riječ o strankama sa kojima je postojao sporazum o koaliciji i prije opštih izbora i istakao da je SP "dao snažan doprinos pobjedi kandidatima SNSD-a za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH.

- Uvjeren sam da naši koalicioni partneri to zalaganje vrednuju i da će se na bazi toga definisati model i obim učešća SP-a u sistemu vlasti u Republici Srpskoj, čime ćemo biti u prilici da se borimo za svoje političke ideje i da ih kroz djelovanje institucija sistema i ostvarimo - rekao je Đokić.

Odgovarajući na pitanje koliki broj ministara SP očekuje u novoj vladi Srpske, Đokić je rekao da trenutno ne može dati odgovor s obzirom da je mandatar za sastav Vlade Radovan Višković juče završio prvi krug konsultacija sa svim političkim strankama i društvenim organizacijama.

- Očekujem da ćemo od ponedjeljka otpočeti novi krug pregovora sa budućim predsjednikom Vlade i da će kroz taj razgovor biti definisano učešće svake partije pojedinačno - rekao je Đokić.

Đokić je tokom pauze sjednice Glavnog odbora SP-a koja se održava u Tesliću, rekao da su razmatrali i rezultate proteklih izbora i da je zadovoljan postignutim uspjehom.

On je naveo da se SP pokazao kao respektabilan politički faktor i dio stuba vlasti, koji sa jasnom i prepoznatljivom politikom u kontinuitetu već 30 godina djeluje u Republici Srpskoj.

Đokić je najavio da će unutar partije nastaviti da rade na unutrašnjim reformama kako bi njihova politika bila vidljivija građanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana