Đokić: CIK stvara političku krizu

Srna
Đokić: CIK stvara političku krizu

Predsjednik Socijalističke Petar Đokić izjavio je da je odluka CIK-a o raspisivanju lokalnih izbora 15. novembra ove godine nelegitimna i bez pravnog uporišta.

„Zabrinjava odluka CIK-a koja je donesena unilateralno bez konsultacija sa svim relevantnim stranama. Na ovaj način CIK još jednom pokazuje sa kojim sve problemima se suočava BiH i da ova institucija postaje odmetnuta od većinskog stava građana i drugih političkih subjekata, a u interesu manjine”, istakao je Đokić.

On je još dodao da su se smirivanjem situacije sa pandemijom korona virusa stekli uslovi za održavanje izbora u oktobru, kako je to bilo ranije dogovoreno, kao i da nije bilo razloga da CIK, preko koljena, nepromišljeno donosi odluku o pomjeranju izbora za skoro mjesec i po dana.

„Socijalistička partija je već sada spremna za izbore. Želimo da nastavimo da radimo sa članovima i građanima Republike Srpske na politikama od interesa za Srpsku. Postavlja se pitanje kome odgovara pomjeranja izbora i kome to CIK kupuje dodatni period za pripremu”, poručio je Đokić.

On je rekao da nije korektna instrumentalizacija CIK-a, kao i da, ukoliko ovakvo ponašanje postane praksa, BiH može otići u još veću političku krizu, što nije u interesu nikome.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana