Đajić: Uplaćen novac zdravstvenim radnicima

Srna
Đajić: Uplaćen novac zdravstvenim radnicima

BANjALUKA - Zdravstvenim ustanovama u Banjaluci danas u poslijepodnevnim časovima uplaćeno je 2.700.000 KM, nakon višemjesečne borbe da se ispoštuje odluka Skupštine grada Banjaluka i odluka Ustavnog suda, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

"Sredstva su uplaćana na račune Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, Doma zdravlja Banjaluka, Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Zavoda 'Dr Miroslav Zotović' kako smo i tražili u našem amandmanu koji je usvojen još prije osam mjeseci", rekao je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić.

U saopštenju se navodi da će po 500 KM sada da dobije 5.400 zdravstvenih radnika kao izraz zahvalnosti i nagradu za njihov napor i pružanje stručne medicinske pomoći građanima Republike Srpske tokom najveće svjetske zdravstvene krize.

"Draško Stanivuković je odbijao, blokirao i na sve načine pokušavao da opstruiše samo zato što je to bio prijedlog Gradskog odbora SNSD-a.
Naša borba u interesu građana bila je dugotrajna, ali odlučna, a što je najbitnije, nije bila uzaludna", rekao je Đajić.

Iz Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka kažu da su ovom pobjedom vratili "dignitet Skupštini grada Banjaluka, odbornicima i građanima".

"Draško Stanivuković je ovim dobio poruku da se zakona mora pridržavati, a skupštinska većina koja zastupa volju i interese građana Banjaluke poštovati," naglašeno je u saopštenju.

Iz Gradskog odbora SNSD-a dodaju da će njihovi odborici neće vratiti u Skupštinu grada Banjaluka sve dok se porodiljama ne isplati puna jednokratna naknada u iznosu od 500 KM, kako je predložio Klub odbornika SNSD-a, a odluku odobrila i donijela Skupština grada.

"Naša borba se nastavlja do nove pobjede", poručuju iz Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka. 
 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana