Đajić: Kiseonik u upotrebi na UKC isti i u svim zdravstvenim centrima Evrope

Srna
Đajić: Kiseonik u upotrebi na UKC isti i u svim zdravstvenim centrima Evrope

BANjALUKA - Kiseonik koji se daje pacijentima u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske isti je kao kiseonik koji se upotrebljava u svim bolnicama u regionu i Evropi, te pacijenti nemaju razloga za strah, rekao je generalni direktor ove zdravstvene ustanove Vlado Đajić.

Đajić je istakao da to odgovorno tvdi, te dodao da se takav isti kiseonik primjenjuje od kada postoji UKC.

"Kada smo raspisivali tender dobili smo rješenje od naše agencije da ponuđač ima rješenje da se bavi prometom medicinskog kiseonika čiji je sastav 99,5 odsto kiseonik. Svi naši pacijenti primaju takav kiseonik i ovdje je takvim kiseonikom izliječeno na hiljade pacijenata", istakao je Đajić, komentarišući izjave gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da UKC isporučuje kiseonik koji nije medicinski.

On smatra da je Stanivuković još jednom pokazao da mu nije stalo do građana, Republike Srpske ni njenog napretka, već samo do lične promocije.

"Ne bira ni cijenu, ni sredstva, a što je najgore ni posljedice. On širi paniku, te sada plaši naše pacijente da će se ugušiti ako primaju kiseonik, plaši rodbinu naših pacijenata i to je strašno", izjavio je Đajić novinarima u Banjaluci.

On je rekao da su takvi postupci za svaku osudu, pa i za tužbe.

Đajić smatra da je Stanivuković, kao prvi čovjek grada, trebao da razgovara sa njim, kao prvim čovjekom UKC-a, o tome da li ima kakvih problema, te može li išta da pomogne kao gradonačelnik.

"Da želi nešto dobro, on bi to uradio. Jer, ovdje je vanredno stanje, imamo blizu 400 pacijenata danas, od kojih je polovina na kiseoniku", upozorio je Đajić.

On je ponovio da je to još jedan dokaz da Stanivukoviću nije stalo do građana, te istakao da je on prvi gradonačelnik u istoriji koji je tužio zdravstvene radnike i porodilje da im se ne dodijeli novčana pomoć.

"Za razliku od njega, dok su zdravstveni radnici radili, on je skijao po Kopaoniku i mjesec dana se kupao na moru, a naš zdravstveni radnik nije uzeo nijedan dan godišnjeg odmora", rekao je Đajić.

On je naveo da su zdravstveni radnici ogorčeni što imaju takvog gradonačelnika, koji nijednom još nije došao u posjetu UKC-u od kada je postao gradonačelnik.

"To dovoljno govori koliko mu je stalo do zdravlja i do stanovnika Banjaluke i Republike Srpske", ocijenio je Đajić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana