Dezinfikovani objekti zajedničkih institucija u Istočnom Sarajevu

Srna
Dezinfikovani objekti zajedničkih institucija u Istočnom Sarajevu

SARAJEVO - Sanitetska jedinica Oružanih snaga BiH dezinfikovala je objekte zajedničkih institucija u Istočnom Sarajevu u borbi protiv širenja virusa korona, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Dezinfikovane su prostorije i objekti Agencije za nadzor nad tržištem BiH i Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, te su time ponovo stavljeni na upotrebu službenicima ovih agencija.

Pripadnici Sanitetske jedinice djelovali su na osnovu zahtjeva Službe za zajedničke poslove institucija BiH, s ciljem pomoći agencijama za državnu službu BiH u odbrani od širenja kovida 19.

"Angažovanjem pripadnika Oružanih snaga BiH na pomoći agencijama, iskazujemo čvrstu opredijeljenost da u svakom trenutku sa svim raspoloživim resursima pružimo neophodnu pomoć širom BiH", ističu iz Ministarstva odbrane.

Prije polaska na zadatak, obavljen je preventivni ljekarski pregled na virus korona svih pripadnika ove sanitetske jedinice, navodi se u saopštenju.

Korištena sredstava tokom ove dezinfekcije su se pokazala efikasnim u odbrani od širenja virusa, što je vidljivo na području Maglaja, Čitluka, Mostara, Jablanice i Konjica gdje su pripadnici Oružanih snaga vršili dezinfekciju prostora, objekata i javnih površina u maju, ističu iz Ministarstva odbrane.

"Ovim su Oružane snage BiH još jednom pokazale da posjeduju kapacitet, sposobnost i visoko obučen personal za izvršenje najzahtjevnijih zadataka što bi u ovom slučaju bila prevencija protiv virusa korona", dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana