Detalji napada: Žena pokušala pobjeći, izbodeni policajac je stigao

Klix.ba
Detalji napada: Žena pokušala pobjeći, izbodeni policajac je stigao

SARAJEVO - Žena, od ranije poznata policiji zbog krađa, povrijedila je policajca nožem dok ju je privodio, potvrdio je izvor u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

"Kliks" prenosi da se napad desio pred zgradom Policijske stanice Novo Sarajevo sinoć u 20 i 20 časova, kada je žena tokom privođenja nožem napala policajca i nanijela mu povredu u području lijeve nadlaktice.

Nakon napada je pokušala pobjeći, ali ju je stigao povrijeđeni policajac i priveo u Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

"Kliks" nezvanično saznaje da je riječ o Merzemani Nukić. Ona je privođena po potrazi zbog krađa, zajedno sa kćerkom koja je takođe od ranije poznata policiji.

Očevici tvrde da je mjesto gdje se odvijala filmska scena privođenja i napada bilo potpuno krvavo, te da je, na prvu, izgledalo da je policajac ozbiljnije povrijeđen. Ipak, ustanovljene su lakše povrede.

Mirza Hadžiabdić, portparol Uprave policije MUP-a KS, potvrdio je za "Kliks" da je žena identifikovana i uhapšena.

"Policijski službenik Uprave policije MUP-a KS je zadržan na liječenju i dobro se osjeća. Ustavnovljena je lakša povreda, ali je iz predostrožnosti zadržan na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu zbog dubine povrede", kazao je Hažiabdić.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana