Delegacija stručnjaka iz Ruske Federacije u Domu zdravlja u Banjaluci: Iskustva ruskih ljekara veoma važna

Srna
Delegacija stručnjaka iz Ruske Federacije u Domu zdravlja u Banjaluci: Iskustva ruskih ljekara veoma važna

BANjALUKA - Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović rekla je da je posjeta delegacije ruskih ljekara veoma važna, kako bi sa njima razmijenili iskustva o svim mjerama koje su preduzete u ovoj zdravstvenoj ustanovi u vezi sa sprečavanjem širenja epidemije virusa korona.

Delegacija stručnjaka Ruske Federacije u posjeti je Domu zdravlja u Banjaluci, prvoj u nizu ustanova koje će biti dezinfikovane uz njihovu pomoć.

Todorvićeva, koja je dočekala delegaciju ruskih stručnjaka, predvođenih infektolozima i epidemiolozima, koji su sinoć doputovali u Srpsku, navela je da je važno i da se procijeni način postupanja sa pacijentima, te da se usklade načini dezinfekcije objekata sa kolegama iz Rusije.

- Danas započinjemo radne sastanke u Domu zdravlja Banjaluka i u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske. Nakon pregleda naših objekata i u dogovoru sa kolegama poslije 16 časova počeće dezinfekcija objekata na Poliklinici - rekla je je Todorovićeva novinarima.

Ona je dodala da će dezinfekcija UKC-a ići po rasporedu ruskih kolega jer je riječ o specifičnoj zdravstvenoj ustanovi koja se ne može tako lako pripremiti za dezinfekciju u kratkom periodu.

- Ruske kolege donijele su svoj pribor za dezinfekciju i hemikalije sa kojima oni rade tako da ćemo na radnom sastanku čuti nešto više o njihovom načinu rada - istakla je Todorovićeva.

Prema njenim riječima, planirano je da ruski ljekari osim Banjaluke posjete i obave dezinfekciju i u drugim gradovima u Srpskoj tako što Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite odredi prioritetne objekte i gradove u kojima će to biti obavljeno.

Iz Rusije su juče stigla tri aviona medicinske opreme i pomoći za Republiku Srpsku za borbu protiv epidemije izazvane virusom korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana