Debevec: Odazvaću se pozivu komisije ukoliko mi obaveze dozvole

Srna
Debevec: Odazvaću se pozivu komisije ukoliko mi obaveze dozvole

SARAJEVO - Predsjednik Suda BiH Ranko Debevec izjavio je Srni da “generalno nema nikakav problem” odazvati se pozivu Privremene istražne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH i da će to učiniti, ako mu to dozvole obaveze.

“Generalno nemam problem da se odazovem pozivu ove komisije jer to, svidjelo se nekome ili ne, predstavlja zakonsku obavezu za sve pravosudne radnike u BiH. Još nisam siguran zbog nagomilanih obaveza hoće li to biti 26. ovog mjeseca ili nekog drugog datuma”, rekao je Debevec.

Prema najavama iz parlamenta BiH, Privremena istražna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH zakazana je za 26. avgust i na njoj bi, prema dnevnom redu, trebalo da bude saslušan Debevec.

Na sjednici Privremene istražne komisije za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH, održanoj 6. jula, pozvani su glavni tužilac Tužilaštva BiH Gordana Tadić i predsjednik Suda BiH Ranko Debevec.

Saslušanje Debevca biće zanimljivo naročito u kontekstu afere “Respiratori” i žalbi Tužilaštva BiH na rješenje Suda BiH kojim su ukinute mjere zabrane osumnjičenima u toj aferi Fadilu Novaliću, Fikretu Hodžiću i Fahrudinu Solaku, pišu neki sarajevski portali.

Još nije poznato da li će se pozivu odazvati i glavni tužilac Tužilaštva BiH Gordana Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana