Davidovićeva napustila SPS: Nismo više dio istog političkog tima

GS
Davidovićeva napustila SPS: Nismo više dio istog političkog tima

BANjALUKA - S obzirom na to da je rukovodstvo Socijalističke partija Srpske (SPS) iznijelo stavove koji nisu u skladu sa mojim političkim stavovima i opredjeljenjima, imam potrebu da kažem da više nismo dio istog političkog tima, izjavila je ministar porodice omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović odgovarajući na zahtjev SPS-a da podnese ostavku na mjestu ministra, jer ta stranka nije dio vladajuće garniture.

U saopštenju Davidovićeva navodi da su u SPS-u „njeni prijatelji, dobri i vrijedni ljudi, s kojima je provela vrijeme vjerujući u njihove zajedničke ciljeve“, ali da se „u ovom momentu njihovi putevi razilaze jer se rukovodstvo SPS-a opredijelilo za jedan put na kojem ona sebe ne vidi“.

-Kada bih se odlučila na to da krenem tim putem značilo bi da obezvređujem sve što sam do sada radila a to ne mogu učiniti jer kao odgovorna osoba stojim iza svakog svog postupka - navodi se u saopštenju.

Dodala je da je radni vijek, koji traje već 13 godina, započela u Vladi Republike Srpske, prvo kao volonter, potom kao službenik a onda i načelnik u Ministarstvu pravde RS.

-Preuzela sam funkciju ministra vjerujući u program Vlade Republike Srpske i trudila se od preuzimanja mandata da radim najbolje što mogu i u najboljem interesu građana Republike Srpske, pogotovo onog dijela populacije iz resorne nadležnosti ministarstva na čijem sam čelu. Vjerujući i dalje u ono što radim i u program Vlade Republike Srpske, želim da završim svoj mandat i realizujem i završim projekte koje sam započela jer iskreno vjerujem u uspješnu realizaciju našeg plana i programa - navedeno je u saopštenju Vlade RS, koje potpisuje Davidovićeva.

 

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana