Danas prolazna kiša, biće i sunčanih perioda

Srna
Danas prolazna kiša, biće i sunčanih perioda

BANjALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati oblačno vrijeme sa slabom prolaznom kišom, a biće i sunčanih perioda.

Razvedravanje i prestanak padavina očekuju se poslije podne i predveče, od sjevera ka jugu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren sjeverozapadni vjetar.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 10 do 15, na sjeveru i jugu do 17, na planinama od osam stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Na Bjelašnici su jutros u 7.00 časova izmjerena samo dva stepena, a pet na Sokocu i Han Pijesku.

Temperatura u ostalim mjestima: Sarajevo, Široki Brijeg, Čemerno i Ivan Sedlo šest, Istočno Sarajevo i Gacko sedam, Bugojno, Jajce, Borje i Mrkonjić Grad osam, Tuzla, Foča, Grude i Šipovo devet, Bileća, Mostar, Višegrad, Mrakovica, Ribnik i Rudo 10, Prnjavor, Gradačac i Doboj 11, Banjaluka, Bijeljina, Prijedor, Neum, Sanski Most, Srbac i Trebinje 12, a Novi Grad i Bihać 13 stepeni Celzijusovih.

Najviše kiše u protekla 24 časa palo je na području Prijedora, čak 49 litara po metru kvadratnom, zatim na Mrakovici 35, u Srpcu 25, a u Novom Gradu 22.

U Bileći je palo 18 litara po metru kvadratnom, u Banjaluci 16, u Ribniku 15, u Doboju, Šipovu i Trebinju po 12, u Mrkonjić Gradu, na Čemernu i u Gacku 10, u Bijeljini šest, u Foči, Kalinoviku i Rudom četiri, na Han Pijesku i na Sokocu tri, te dva litra u Višegradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana