Cvitanović: Komisija za nadzor OBA tražiće izvještaje u vezi sa iskaznicom OBA

Srna
Cvitanović: Komisija za nadzor OBA tražiće izvještaje u vezi sa iskaznicom OBA

SARAJEVO - Predsjedavajući Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije (OBA) Ilija Cvitanović rekao je da će danas uskladiti termin sa direktorom OBA Almirom Džuvom za održavanje sjednice jer treba da bude prisutan budući da će se raspravljati o tome kako se iskaznica Agencije našla kod poslanika SDA u Predstavničkom domu federalnog Parlamenta Salka Zildžića.

-Na sjednici ćemo zatražiti izvještaje u vezi sa iskaznicom OBA koja se u nekom vrlo čudnom obliku pojavila da na to dobijemo komentar - rekao je Cvitanović Srni.

Cvitanović smatra da je bolja adresa za te stvari Tužolaštvo BiH nego Zajednička komisija za nadzor nad radom OBA dok se ne utvrde sve činjenice.

- Sjednica Komisije će danas biti zakazana i biće održana u veoma kratkom roku - najavio je Cvitanović.
Poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Salko Zildžić uhapšen je prilikom prelaska granice sa Srbijom kada je kod njega pronađen pištolj, za koji je imao dozvolu u BiH, ali ga nije smio unositi u drugu državu, te počasna iskaznica OBA.
Zildžić je uhapšen na graničnom prelazu Bajina Bašta i trenutno je u pritvorskoj jedinici u Užicu, gdje mu je određen jednomjesečni pritvor.

U Tužilaštvu BiH su rekli da je u radu je predmet koji se odnosi na lica sa američke crne liste, a odnosi se i na navode o zloupotrebi kapaciteta OBA BiH, u okviru kojeg će biti zatražene i informacije o navodima koji su se pojavili o zolupotrebi službenih legitimacija Agencije.
-Informacije će biti zatražene od nadležnih institucija, kakao bi se u okviru predmeta izvršile provjere - precizirano je iz Tužilaštva BiH.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana