Cvijanovićeva razgovarala sa Orbanom

Srna
Cvijanovićeva razgovarala sa Orbanom

KIŠINjEV - Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović razgovarala je danas u Kišinjevu sa predsjednikom Vlade Mađarske Orbanom Viktorom.

"Prijateljski susret u Kišinjevu i, kao i uvijek, prijatan i sadržajan razgovor sa predsjednikom Vlade Mađarske", navela je Cvijanovićeva na "Instagramu".

Ona je prethodno razgovarala i sa predsjednicima Srbije Aleksandrom Vučićem i Grčke Katerinom Sakelaropulu, kao i predsjednicima vlada Sjeverne Makedonije Dimitrom Kovačevskim i Albanije Edijem Ramom, uoči Samita Evropske političke zajednice u Kišinjevu.

Cvijanovićeva je navela da je sa liderima zemalja regiona razgovarala o aktuelnim regionalnim pitanjima.

U Moldaviji je danas počeo Drugi samit Evropske političke zajednice, tokom kojeg će biti riječi o miru, bezbjednosti i energetici.

Evropska politička zajednica je platforma koja je uspostavljena prošle godine, na inicijativu predsjednika Francuske Emanuela Makrona.

Drugi samit Evropske političke zajednice okupio je lidere 47 država, 27 članica EU i još 20 zemalja, sa cijelog kontinenta, u Mimi tvrđavi u selu Bulboaka kod Kišinjeva u Moldaviji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana