Cvijanovićeva i Tokajev razgovarali o unapređenju saradnje

Srna
Cvijanovićeva i Tokajev razgovarali o unapređenju saradnje

ASTANA - Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović razgovarala je danas u Astani sa predsjednikom Kazahstana Kasimom Žomartom Tokajevim o aktuelnim globalnim političkim i ekonomskim temama, te mogućnostima unapređenja trgovinske i privredne saradnje.

Cvijanovićeva je, na sastanku koji je održan u predsjedničkoj palati “Akorda”, ukazala na potrebu jačanja političkih odnosa, intenziviranjem zvaničnih posjeta i međusobnom podrškom u multilateralnim formatima, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Tokajev je zahvalio Cvijanovićevoj za posjetu Kazahstanu i učešće na Međunarodnom forumu Astana, naglasivši da njena posjeta predstavlja dodatni impuls daljem razvoju odnosa BiH i Kazahstana u svim oblastima.

On je upoznao Cvijanovićevu o mogućnostima i potencijalima kazahstanske privrede, te modelima razvoja koje ta zemlja primjenjuje.

Na sastanku je konstatovano da su bilateralni odnosi BiH i Kazahstana dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja, te da postoje veliki potencijali za njihovo unapređenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana