Cvijanović: Vlada Srpske uložila 12 miliona KM u distrikt

Srna
Cvijanović: Vlada Srpske uložila 12 miliona KM u distrikt

BRČKO - Vlada Republike Srpske je u različite infrastrukturne projekte u Brčko distriktu uložila 12 miliona KM, izjavila je danas predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

“Mi smo u Brčko distrikt, u skladu sa onim što i jeste - zajedničko vlasništvo dva entiteta, uspijevali da niz godina iz repubičkog budžeta obezbjeđujemo odrđena ulaganja i kao Vlada Republike Srpske obezbijedili smo 12 miliona KM za važne infrastrukturne projekte”, rekla je Cvijanović, koja je prisustvovala svečanoj akademiji povodom 20 godina od proglašenja Brčko distrikta.

Kao najvažnije, Cvijanovićeva je istakla da je Srpska godinama snabdijevala distrikt električnom energijom i po tom osnovu je indirektno uložila 56 miliona KM, što su značajna sredstva i što je pomoglo građanima distrikta.

Osim u infrastrukturne projekte i u škole, Cvijanovićeva je dodala da je Vlada Srpske zajedno sa Vladom Srbije izgradila i vrtić u distriktu.

Cvijanović je naglasila da distrikt nije nikakva izolovana kategorija niti ja izolovan iz okvira BiH, kao ni regije.

“Za Brčko distrikt je važno da treba da ima dobru saradnju sa svim nivoima vlasti da bi mogao uspješnije da funkcioniše. Ovo je prostor koji zahtijeva određenu pažnju i brigu i srećna sam kada vidim da institucije distrikta dobro rade svoj posao, ali isto tako da mi koji smo vezani za Brčko pomažemo na određeni način”, rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Ona je izrazila zadovoljstvom što Vlada distrikta donosi i realizuje brojne važne projekte, čime se njegovim građanima obezbjeđuje bolji i sigurniji život.

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić najavio je da bi ove godine trebalo da počne revitalizacija Luke Brčko, jer je u zastoju tri i po godine.

On je dodao da je prevaziđen problem koji je bio pred lokalnim strukturama i da se ove godine očekuje početak radova.

Supervizor za Brčko Majkl Skenlan rekao je da 256 miliona KM budžeta distrikta mora biti iskorišteno na najbolji mogući način, a na dobrobot građana.

“Ove godine sve to očekujemo ukoliko organi vlasti nastave usvajati dobre zakone, a dobra polazna tačka je zakon o budžetu od prošle godine”, istakao je Skenlan.

On je naglasio i da je ohrabren činjenicom da je vizija Brčaka od prije dvije godine u najvećoj mjeri realizovana, prije svega urađeno je mnogo da bi se mladima omogilo da ostanu na ovom prostoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana