Cvijanović: Vlada će postupati u skladu sa zaključcima parlamenta

Srna
Cvijanović: Vlada će postupati u skladu sa zaključcima parlamenta

Trebinje - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da će Vlada Srpske postupati u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske u vezi sa izvještajem o Srebrenici, a sjednica sjednica će biti održana čim materijali stignu.

“Naše ponašanje biće u okviru onog što nas je Narodna skupština. Ići će se na formiranje nove komisije. Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica priprema se za te aktivnosti i već imaju mnogo materijala”, istakla je Cvijanovićeva, dodavši da će sve ići svojim tokom po nalogu parlamenta Srpske.

Ona je rekla novinarima u Trebinju da je razgovarano o potencijalnim članovima nove komisije među kojima su i vrlo poznata imena na globalnom nivou, koja će biti uključena u rad komisije.

Narodna skupština Republike Srpske jednoglasno je juče odbacila izvještaj Komisije o događajima u i oko Srebrenice od 10. do 19. jula 1995. godine i zatražila od Vlade da ga stavi van snage i formira dvije nezavisne međunarodne komisije za utvrđivanje istine - o stradanju svih naroda na području srebreničke regije i o stradanju Srba u Sarajevu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana