Cvijanović: Srpska posvećena evropskom putu uz puno uvažavanje njene ustavne pozicije

Srna
Cvijanović: Srpska posvećena evropskom putu uz puno uvažavanje njene ustavne pozicije

BANjALUKA - Republika Srpska je posvećena evropskom putu uz puno uvažavanje njene Ustavom definisane pozicije, te u skladu sa pravilima usaglašenog mehanizma koordinacije između različitih nivoa vlasti u BiH, istaknuto je na sastanku predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i ambasadora Njemačke u BiH Margret Uber.

Cvijanovićeva i Uberova razmijenile su mišljenja o aktuelnim političkim i ekonomskim prilikama u Srpskoj i BiH, kao i o procesu evropskih integracija, sa posebnim akcentom na 14 prioriteta sadržanih u Mišljenju Evropske komisije, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Tokom sastanka bilo je riječi i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, nabavci vakcina protiv virusa korona, te sprovođenju mjera i neophodnih reformskih procesa s ciljem ublažavanja negativnih efekata pandemije na privredu.

Na sastanku je konstatovano da je Njemačka važan spoljnotrgovinski partner Republike Srpske, te izražena spremnost da saradnja u narednom periodu bude dodatno unaprijeđena, kako u sferi ekonomije, tako i u brojnim drugim oblastima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana