Cvijanović: Srpska otvorena za dijalog u BiH

Srna
Cvijanović: Srpska otvorena za dijalog u BiH

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je Srpska otvorena za dijalog u BiH, koji je ključ za rješenje problema.

"Pozvali smo partnere u BiH da razgovaramo kako bi riješili probleme, ali i došli do domaćeg rješenja. Nećemo načiniti korake koji će biti štetni za Srpsku, njene građane i Ustav", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona smatra da je BiH kontaminirana uticajima sa strane i nastojanjem da budu donesene odluke u skladu sa interesom drugih država, a ne BiH.

"Bolesna je atmosfera, ali to i dalje neće spriječiti Srpsku da promoviše dijalog i razgovor kao glavni metod funkcionisanja i rada. Iritira činjenica da mnogo puta razgovaramo, a da sagovornici ne razumiju i ne žele da priznaju gdje su problemi. Otvoreni smo za rješavanje krize koja je nametnuta Inckovim zakonom", rekla je Cvijanovićeva.

Ona kaže da zakone moraju donostiti domaće institucije, a ne nametnuti stranci i da se političko Sarajevo opteretilo destkrukcijom prema Srpskoj.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana