Cvijanović: Srpska i Sjeverna Makedonija imaju ogroman ekonomski potencijal i snažan politički kapital

GS
Cvijanović: Srpska i Sjeverna Makedonija imaju ogroman ekonomski potencijal i snažan politički kapital

KUMANOVO - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović nakon sastanka sa gradonačelnikom Kumanova Maksimom Dimitrievskim rekla je da je zadovoljstvo što je zvaničnu posjetu Sjevernoj Makedoniji započela u Kumanovu, prijateljskoj lokalnoj zajednici, koja već ima dobru dugogodišnju saradnju sa opštinama u Srpskoj.

- Ta saradnja je zasad u oblasti kulture, sa tedencijom da se proširi na privrednu i ekonomsku saradnju, o čemu smo razgovarali tokom sastanka - naglasila je Cvijanović.

Ona je istakla da je raduje činjenica da svi narodi, pa tako i srpska zajednica u Kumanovu, složno žive i uvažavaju potrebe svih etničkih zajednica.

- To je sjajan primjer suživota. Mislim da se odnosi između Republike Srpske i Sjeverne Makedonije, ali i drugih zemalja u regionu treba produbljivati i proširivati. Imamo ogroman ekonomski potencijal, ali i snažan politički kapital i na osnovu toga trebamo graditi bolje odnose, infrastrukturu i povezivati naše građane u svim oblastima - navela je predsjednica Srpske.

Cvijanović se zahvalila na gostoprimstvu predstavnicima Kumanova i obilježavanju Savindana, koji je, kako je rekla, važan datum za srpsku zajednicu koja živi u ovom gradu.

Gradonačelnik Kumanova Maksim Dimitrievski zahvalio se na posjeti visoke delegacije iz Republike Srpske na čelu sa predsjednicom Željkom Cvijanović.

- Za našu opštinu ovo je važan dan i važna posjeta, posebno za srpsku zajednicu. Razgovarali smo o mnogim temama. Važno je reći da imamo saradnju sa mnogim opštinama iz Republike Srpske i BiH - rekao je Dimitrievski.

On je rekao da je danas na sastanku razgovarano o tome kako i na koji način unaprijediti dosadašnju saradnju, ali i da se bazira više na ekonomsku.

Sastanku su prisustvovali i ambasador BiH u Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović i počasni konzul Srbije u Kumanovu Vladimir Stajić.

Podsjećamo, predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović boravi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Sjevernoj Makedoniji.

U Skoplju će se sastati sa predsjednikom Sjeverne Makedonije, Stevom Pendarovskim, a u večernjim časovima prisustvovaće Svetosavskoj akademiji povodom nacionalnog praznika Srba u Sjevernoj Makedoniji.

U zvaničnom dijelu programa planirano je njeno obraćanje zvanicama.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana